صفحه شخصی فرشاد دریابیگی   
 
نام و نام خانوادگی: فرشاد دریابیگی
استان: مرکزی - شهرستان: اراک
رشته: کارشناسی معماری
شغل:  دفتر مهندسی
تاریخ عضویت:  1392/12/03
 روزنوشت ها    
 

 راهکارهای مواجهه با چالش های منابع انسانی در صنعت ساختمان بخش معماری

4

در گردهمایی سالانه فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف، اهم راه حل های جامع رویارویی با دغدغه های جذب، آموزش و نگهداشت منابع انسانی در صنعت ساخت ارائه شد.

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیق و توسعه خانه عمران، مهندس مجبوریان مدیرعامل شرکت مشاوران عالی پایسا و از فارغ التحصیلان قدیمی دانشکده عمران دانشگاه شریف، با طرح نتایج منبعث از تعامل با فعالان و مدیران صنعت ساخت، به اجمال، فرصت های نوین برای مواجهه با تهدید های ناشی از عدم اشراف بر حوزه مدیریت منابع انسانی را بازگو و مورد تحلیل قرار داد.

در این گردهمایی صمیمانه که با سخنرانی دکتر نیلی رئیس دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه شریف با موضوع کارآفرینی و با به تصویر کشیدن وضعیت فارغ التحصیلان و متخصصان فعال در صنعت رسمیت یافت ، به سنت هرساله دیدار شریفی ها تازه شد و از اساتید صاحب نام و پرتلاش حاضر و همچنین از بزرگوارانی که درعرصه علم آموزی آثار و برکات ارزشمندی بر جای گذاشته و دعوت حق را لبیک گفته اند، تقدیر به عمل آمد.

مهندس مجبوریان در جریان این نشست صمیمانه به عنوان یکی از سخنرانان مدعو ، با طرح دو سؤال هوشمندانه که: « آیا هر مهندس خوبی الزاماْ یک مدیر موفق است؟! و آیا هر مدیر موفقی الزاماْ یک کارآفرین حرفه ای خواهد شد؟! » توانست در اذهان مخاطبان برای تبعات جبران ناپذیر عدم اشراف و اعتنا به حوزه مدیریت منابع انسانی صنعت ساخت، ایجاد پرسش و انگیزش نماید.

وی در تبیین این نیاز افزود: «اثرات مؤثر بر سرمایه گذاری و نگهداشت منابع انسانی را می توان در شکل گیری صحیح کسب و کار و تثبیت موفقیت ها و هم در رشد و بقای سازمان ها ملاحظه و درک نمود. این مهم از نظر ادبیات مغفول نیست اما از نظر عملیاتی شدن نیاز به اعتقاد راسخ و هم افزایی دارد.»

مهندس مجبوریان به استناد پانزده سال تعامل با اصحاب صنعت ساخت در مؤسسه خانه عمران گفت: « نتایجی که امروز در اختیار شما صاحبنظران قرار می گیرد ، ماحصل یک طرح پژوهشی است که کارگروه تشکیل شده برای استنتاج رهیافت های مثمر ، با متدهای علمی و با جلب مشارکت نخبگان دانشگاهی و پیشکسوتان صنعت طی چندین سال متوالی به آن دست یافته اند و اکنون یک مدل عملیاتی برای آن طراحی شده که قابل پیاده سازی در سایر سازمان ها و شرکت های همکار می باشد.

آنچه غیر قابل انکار می باشد این است که اغلب به دلیل غفلت از منابع انسانی، با تبعات سنگین و جبران ناپذیر مواجه می شویم. این مسائل از خطرات ایمنی و مخاطرات پیرامون سلامت انسان ها آغاز می شود و دامنه آن تا مباحث مرتبط به کاهش طول عمر ساختمان و تحمیل هزینه های مضاعف و لطمه به منابع ملی و از همه مهمتر خدشه دار شدن حیثیت حرفه ای جامعه مهندسی امتداد می یابد.»

ایشان راهکار قطعی و جامع مواجهه با این تهدیدها را همراهی فعالان حرفه در بستر سازی فرهنگ مطرح شده به صورت عزم جمعی با نگاه فراسازمانی دانست ، که یا در قالب نیروهای تصمیم ساز مانند مدیران ارشد و کارشناسان سازمان ها و یا تصمیم گیران و عوامل اجرایی در آن دخیل هستند . بر این اساس راهکار عملیاتی پیاده شده مبتنی بر شایسته سالاری مطرح می شود. این مدل دو رکن اساسی دارد که عبارتست از: افراد شایسته ای که در جایگاه اصلی خویش قرار نگرفته اند که باید شناسایی شده تا از اتلاف توانایی و انگیزه های منابع انسانی مؤثر ممانعت به عمل آید و رکن دوم ایجاد فرصت هایی برای شکوفایی استعدادها و پرورش خلاقیت های سایر دست اندرکاران حرفه است. با این رویکرد کارگروه یاد شده به شناخت یکایک مشاغل مرتبط با صنعت و ارکان آن پرداخت و تفکیک های لازم صورت پذیرفت.

در این پایش حدود یکصد شغل به تفکیک شناسایی گردید و درنتیجه اهم وظایف و مسئولیت های مشخص شده آنالیز شده است. سپس بر اساس روش های کاملاْ علمی شایستگی های کلیدی برای هر شغل مانند: دانش، مهارت و توانایی و حتی فاکتورهای شخصیتی مورد تمایز و توجه واقع شد.

در ادامه نیازهای هر گروه از جامعه هدف پیرامون مباحث آموزشی و پرورشی و شخصیتی برای دستیابی به شایستگی های مورد انتظار سنجیده شده است و آموزش های مورد نظر برای دستیابی به این مهم نیز تدارک دیده شد. خوشبختانه هم اکنون برای اتصال این چرخه هدفمند به بازار کار و ایجاد اشتغال پایدار با تعدادی از شرکت های بزرگ ساختمانی مذاکره و اهم نیازمندی های ایشان برآورد گردیده و به مدد الهی حلقه اتصال متناسب نیاز کارفرمایان و کارجویان به نحو احسن تشکیل شده است. کسب گواهینامه های شایستگی شغلی که پس از طی آموزش های متناسب و چندین نوبت مصاحبه و سنجش تکمیلی صورت می پذیرد برای کارفرمایان رفع دغدغه نموده و برای کارجویان نیز الزامات و تعهدات ورود به حرفه را تقویت کرده است. ادامه این راه و این همت نیاز به مشارکت ، همفکری همه متخصصان ، اساتید محترم دانشگاه ها ، پیشکسوتان و فارغ التحصیلان دارد که از همینجا دست یاری یکایک این بزرگواران را به گرمی می فشاریم تا پاسخگوی خیل عظیم فارغ التحصیلان صنعت ساختمان برای تحقق شعار همیشگی مان باشیم.

چهارشنبه 25 تیر 1393 ساعت 09:57  
 نظرات